Mąki

MĄKA PSZENNA WROCŁAWSKA TYP 500

 

Mąka pszenna wrocławska typ 500 to produkt sypki i drobnoziarnisty, pozyskany z przemiału oczyszczonego ziarna zboża chlebowego - pszenicy. Doskonale nadaje się do ciast drożdżowych, francuskich, półfrancuskich, naleśników oraz zup i sosów.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • węglowodany - 75,0 g
  • białko - 8,9 g
  • tłuszcze - 1,2 g
  • sole mineralne - 0,5 g


Wartość energetyczna: 1430 kJ/342 kcal
Okres trwałości: 5 miesięcy od daty produkcji.

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 1000 g
  • opakowania zbiorcze 10 szt./10 kg
  • ilość na warstwie - 100 kg
  • ilość warstw na palecie - 8 warstw/800 kg

MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 450

 

Mąka pszenna tortowa typ 450 uzyskiwana jest z wysokiej jakości miękkich pszenic zimowych. Mąka ta posiada grubszą granulację, co w istotnym stopniu wpływa na wartość wypiekową, wodochłonność, aktywność fermentacyjną ciasta oraz objętość uzyskanego wypieku. Polecana głównie do ciast biszkoptowych i biszkoptowo - tłuszczowych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • węglowodany - 74,9 g
  • białko - 9,2 g
  • błonnik pokarmowy - 2,6 g
  • tłuszcze - 1,2 g


Wartość energetyczna: 1430 kJ /342 kcal
Okres trwałości: 5 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 1000 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt./10 kg
  • ilość na warstwie - 100 kg
  • ilość warstw na palecie - 8 warstw /800 kg

MĄKA PSZENNA LUKSUSOWA TYP 550

 


Mąka pszenna luksusowa typ 550 polecana jest do ciast drożdżowych i smażonych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • węglowodany - 75,0 g
  • białko - 8,9 g
  • tłuszcze - 1,2 g
  • sole mineralne - 0,5 g


Wartość energetyczna: 1430 kJ /342 kcal
Okres trwałości: 5 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  •  opakowania jednostkowe - 1000 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt./10 kg
  • ilość na warstwie - 100 kg
  • ilość warstw na palecie - 8 warstw /800 kg

MĄKA PSZENNA KRUPCZATKA TYP 500

 

Mąka pszenna krupczatka typ 500 polecana do ciast kruchych i półkruchych oraz parzonych i makaronowych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • węglowodany - 73,0 g
  • białko - 10,8 g
  • woda - 14,5 g
  • tłuszcze - 0,9 g
  • sole mineralne - 0,5 g
  • błonnik - 0,2 g


Okres trwałości: 5 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 1000 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt./10 kg
  • ilość na warstwie - 100 kg
  • ilość warstw na palecie - 8 warstw/800 kg

MĄKA KUKURYDZIANA

 

Mąka kukurydziana bogata w witaminy z grupy B, E, A oraz błonnik, wpływa na powstawanie drobnych porów w strukturze ciasta, a przez to na jego lekkość i koloryt. Polecana w diecie bezglutenowej.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • węglowodany - 70,0 g
  • białko - 8,0 g
  • błonnik pokarmowy - 12 g
  • tłuszcze - 1,0 g


Wartość energetyczna: 1364 kJ /333 kcal
Okres trwałości: 4 miesiące od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 500 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt./5 kg
  • ilość na warstwie - 10 szt./50 kg
  • ilość warstw na palecie - 10 warstw/ 500 kg

MĄKA ZIEMNIACZANA

 

Mąka ziemniaczana otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie ziarenek skrobi od pozostałych części składowych ziemniaka, a następnie wypłukanie, oczyszczenie, wysuszenie i odsianie. Wykorzystuje się jej naturalne właściwości tworzenia żeli i zagęszczania. Stosowana do sporządzania klusek śląskich, wszelkiego rodzaju ciast domowych jako dodatek oraz do krochmalenia najdelikatniejszych białych tkanin.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - do 1 g
  • tłuszcz - do 1 g
  • węglowodany - 79 g


Wartość energetyczna: 1380kJ/330 kcal
Okres trwałości: 5 lat od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 1000 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt /10 kg
  • ilość na warstwie - 10 szt./100 kg
  • ilość warstw na palecie - 8 warstw/ 800 kg

oraz:

  • opakowania jednostkowe - 500 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt./5 kg
  • ilość na warstwie - 10 szt./50 kg
  • ilość warstw na palecie - 10 warstw/ 500 kg
2012 © PPHU ALTA Alina Roloff All rights reserved
stat4u
Projekt & Cms: studioproffi.pl