Otręby

OTRĘBY PSZENNE BŁYSKAWICZNE

 

Otręby pszenne błyskawiczne stanowią niezbędny dodatek pokarmowy każdej zdrowej diety. Zawierają cenne witaminy, sole mineralne oraz znaczną ilość błonnika pokarmowego, przez co korzystnie wpływaja na procesy trawienne. Stosowane jako dodatek do produktów mlecznych, sałatek warzywnych, przecierów owocowych, jogurtów, ciast. Mogą być stosowane zamiennie z bułka tartą np. przy panierowaniu mięsa lub jako podsypka do ciast.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 16 g
  • tłuszcz - 4,6g
  • węglowodany - 19,5 g
  • błonnik - 42,4 g
  • sód - 0,0009 g


Wartość energetyczna: 774kJ/185 kcal
Okres trwałości: 10 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 120 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt /1,2kg

OTRĘBY GRANULOWANE Z JABŁKAMI

 

Otręby granulowane z jabłkami są pysznym naturalnym produktem o wysokiej zawartości błonnika roślinnego, niezbędnego do prawidłowego żywienia człowieka, wpływajacego na przemianę metaboliczną organizmu. Zawierają witaminy B1, B6, E, PP oraz duże ilości soli mineralnych. Otręby granulowane z jabłkami po dodaniu miodu, soku lub niskokalorycznego dżemu smakują jak pyszny deser.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 17,5 g
  • tłuszcz - 7,7g
  • węglowodany - 44,8 g
  • błonnik - 28 g


Wartość energetyczna: 960kJ/230 kcal
Okres trwałości: 10 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 120 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt /1,2kg

OTRĘBY GRANULOWANE ZE ŚLIWKAMI

 

Otręby granulowane ze śliwkami są pysznym naturalnym produktem o wysokiej zawartości błonnika roślinnego, niezbędnego do prawidłowego żywienia człowieka, wpływającego na przemianę metaboliczną organizmu. Zawierają witaminy B1, B6, E, PP oraz duże ilości soli mineralnych. Otręby granulowane ze śliwkami smakują na sucho lub jako dodatek do kefiru, maślanki, mleka czy przetworów owocowych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 17,0 g
  • tłuszcz - 7,6 g
  • węglowodany - 44,1 g
  • błonnik - 26,6 g


Wartość energetyczna: 225 kcal
Okres trwałości: 10 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 120 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt /1,2kg

OTRĘBY ORKISZOWE Z ŻURAWINĄ

 

Są naturalnym produktem zbożowym o wysokiej zawartości błonnika . Stanowią doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Obecność błonnika w diecie korzystnie wpływa na przemiany metaboliczne w organizmie, wspomaga perystaltykę jelit, zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu ułatwia utrzymanie prawidłowej masy ciała. Zalecana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) ilość błonnika w diecie dorosłego człowieka to min. 25 g dziennie. Orkisz był znany i ceniony już w czasach starożytnych. Uznawany był za pokarm dający siłę i zdrowie. Obecnie zalety orkiszu odkrywane są na nowo, a produkty z tego zboża są wartościowym składnikiem każdej diety.

Doskonale smakują jako dodatek do jogurtu, kefiru, mleka, twarożku, jako posypka do kanapek, surówek, sałatek oraz zup. Gotowe także do chrupania w pracy czy podroży.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko – 9,0 g
  • tłuszcz – 11,6 g
  • węglowodany – 46,5 g
  • błonnik – 26,3 g
  • sód – 0,009 g

Wartość energetyczna: 1584,5 kJ/ 378,7 kcal
Okres trwałości: 10 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 120 g
  • opakowania zbiorcze - 10 szt /1,2 kg

OTRĘBY OWSIANE BYSKAWICZNE

 

Są naturalnym produktem zbożowym o wysokiej zawartości błonnika oraz witamin i składników mineralnych. Stanowią doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Obecność błonnika w diecie korzystnie wpływa na przemiany metaboliczne w organizmie, wspomaga perystaltykę jelit, zapewnia uczucie sytości na dłużej, dzięki czemu ułatwia utrzymanie prawidłowej masy ciała. Zalecana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) ilość błonnika w diecie dorosłego człowieka to min. 25 g dziennie.
Doskonale smakują jako dodatek do jogurtu, kefiru, twarożku i musli, składnik past kanapkowych, dipów, posypka do surówek, sałatek, zup oraz dodatek wzbogacający domowe wypieki czy panierka do kotletów mielonych.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 18 g
  • tłuszcz – 9 g
  • węglowodany - 45 g
  • błonnik - 15 g
  • sód – 0,01 g

 
Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 363 kcal
Okres trwałości: 10 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 120 g
  • opakowania zbiorcze - 15 szt /1,8 kg
2012 © PPHU ALTA Alina Roloff All rights reserved
stat4u
Projekt & Cms: studioproffi.pl