Fasola

Fasola Piękny Jaś

 

Odmiana fasoli, której ziarna spośród innych produktów roślinnych posiadają największą ilość łatwo przyswajalnego białka – witaminy B1, B2, a także wapnia, żelaza, potasu i kwasu foliowego. Fasola Piękny Jaś jest niezastąpiona w kuchni przy przyrządzaniu fasolki po bretońsku, zupy fasolowej czy jako dodatek do barszczu czerwonego na zakwasie. Można ją stosować w różnych innych połączeniach z mięsem czy jajami.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 21 g
  • tłuszcz – 1,6 g
  • węglowodany - 61 g
  • błonnik – 15 g


Wartość energetyczna: 1203 kJ/288 kcal
Okres trwałości: 9 miesięcy od daty produkcji

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 400 g
  • opakowania zbiorcze - 12 szt./ 4,8 kg
  • ilość na warstwie - 10 szt./ 48 kg
  • ilość warstw na palecie - 10,5 warstw / 504 kg

Fasola drobna biała

 

Druga obok Pięknego Jasia najbardziej znana w kuchni odmiana fasoli. Używana do tradycyjnego barszczu czy zupy fasolowej a także sałatek i wszelkiego typu past kanapkowych, pasztetów czy kotletów. Posiada takie same właściwości odżywcze jak fasola Piękny Jaś, tylko jest drobniejsza.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • białko - 21 g
  • tłuszcz – 1,6 g
  • węglowodany - 61 g
  • błonnik – 15 g


Wartość energetyczna: 1203 kJ/288 kcal
Okres trwałości: 9 miesięcy od daty produkcji
 

Opakowania:

  • opakowania jednostkowe - 400 g
  • opakowania zbiorcze - 12 szt./ 4,8 kg
  • ilość na warstwie - 10 szt./ 48 kg
  • ilość warstw na palecie - 10,5 warstw / 504 kg

2012 © PPHU ALTA Alina Roloff All rights reserved
stat4u
Projekt & Cms: studioproffi.pl